• Naturisme i Norge: Her er naturistenes uskrevne regler

   Oversikt over fristrendene i Norge.
   Denne stranden på Kalvøya er blant landets største fristrender. Tar du en dukkert i badesesongen, er du garantert ikke alene. Foto: berit roald/ntb scanpix


   Av Sondre Tallaksrud
   Publisert på vi.no, 22. juni 2019
   Originalartikkel: Her er naturistenes uskrevne regler

   Slik oppfører du deg på en nakenstrand

   (Vi.no): – Man kan bade, sole seg, spille spill, sandvolleyball, fiske. Du kan gjøre det meste. Det er nesten ingen grenser for hva du kan gjøre naken, sier lederen for Norsk naturistforbund, Mona Ringsrød.

   Hun forteller at i Norge kan du kle deg naken i naturen hvor som helst – så lenge du ikke sjenerer de rundt, det stemmer også i forhold til lovverket. I tillegg finnes det ulike fristeder rundt omkring i landet.

   Det er rundt 2000 norske organiserte naturister, men i virkeligheten er det mange flere som kan kalle seg det. En naturist er nemlig en person som liker å være i sol, vann og natur uten klær på, uavhengig om du er med i en forening eller ikke.


   Fristrendene i Norge


   Oversikt over fristrendene i Norge (klikk på lenke), ellers finnes det tre steder for medlemmer hvor man kan kle av seg uten å tenke på omgivelsene. Illustrasjonsfoto: VG

   1. Isefjær ved Lillesand
   2. Sjøhaug ved Moss
   3. Skovly ved Halden

   - Det finnes også ni lokale naturistforeninger spredt fra Kristiansand til Trondheim. Mange har innebading i varmtvannsbasseng om vinteren, sier Ringsrød.


   Flere og flere unge folk
   Det er flest organiserte fra 40 år og oppover, men de siste åra har ungdomsgruppa UNG NNF (18–35 år) vokst betydelig.

   - De er nå oppe i godt over 100 stykker, og de har kommet på kort tid. Jeg tror det har økt på grunn av kroppspresset i samfunnet. De melder seg ut av den ideen om at alle skal ha så perfekt kropp. Her blir du akseptert for den du er uansett om du er advokat, butikkmedarbeider eller hva som helst.

   - Når du setter fra deg bilen og tar av deg klærne, så har du ingen rammer lenger. Da er du bare den du er, uansett hvilken legning du har.
   Bortsett fra at du frigjør deg selv fra samfunnets press, mener hun det er mange fordeler med å kle seg naken.

   - Du får en veldig nærhet til naturen. Du slipper å bruke penger på badetøy, og tenke på at det skal se fint ut. Du slipper sol-skille etter tøyet. Alle trenger å være mer ute i sola. Da får du dekket D-vitaminbehovet, samt at det er velvære for hjernen. Man føler seg mer fri i hodet.

   – Er det noe negativt?
   – Man lærer at man ikke skal steke bacon når man er naken. Da bør man dekke seg til. Sand er ikke noe problem. Det går av i en dusj. Det kan jo komme innenfor badetøyet også.


   Les også: Tekstilfri sommer.
   Oversikt over supre tekstilfrie feriemål utenfor Norge   KAN VÆRE FLAUT FØRSTE GANGEN: Første gangen du tar av deg klærne kan det være flaut, med det går over fort, hevder Ringsrød. Foto: Svein Tore Andersen.

   - Kan være flaut første gangen
   Hvis du vil være en del av naturistene som møtes jevnlig, kan du få utdelt en fadder som hjelper deg med overgangen fra klær til naken.
   – Det kan være litt flaut å ta av seg klærne første gangen, men det faller seg veldig naturlig i gruppa etter hvert. Det tar ikke lang tid før man har glemt at man ikke har på seg klær.
   Hvis man er medlem av foreningen, kan man komme inn på alle lukkede naturiststeder i Europa.
   – Drar man på disse stedene møter man likesinnede. Man møter også mange fra andre steder i Europa som er medlem i naturistforeningene der. Skal man til utlandet er Kanariøyene, sør i Frankrike og rundt Middelhavet fine steder å dra.
   I utlandet er det store miljøer for naturister, og det er enkelte plasser man kan klippe håret, spise på restaurant eller handle helt uten klær.
   Men Ringsrød tror ikke vi vil se dette i Norge med det første, da somrene er kortere og miljøet er mindre.
   – Vi har litt å utsette på været, men ellers er vi fornøyd med tilretteleggingen i Norge.
   På naturistforbundet sine sider finner du ut hvor i Norge og Europa det er lov å ta av seg klærne.


   FORBUD MOT BILDER: Det er strenge regler for hva du kan ta bilder av. Her fra Sjøhaug ved Moss. Foto: Mona Ringsrød.

   Forbud mot bilder
   Som naturist må du være veldig forsiktig med hva du tar bilde av. Hvis du vil ta bilde av andre mennesker på naturiststedene, må dette avklares først.
   - Vi har veldig kontroll på bilder. Det kan være folk som synes det er fint å ta bilde av nakne folk, og det er jo mange som har med seg barna sine på disse stedene. Vi er veldig observante på at det finnes folk med dårlige intensjoner, sier Ringsrød.
   Man skulle kanskje trodd at det fulgte uønskede seksuelle hendelser med synet av nakne kropper. Men Ringsrød forteller at det ikke er tilfelle.
   - Man tenker faktisk ikke så mye på det seksuelle. Det behovet blir ikke tatt ut her. Det er nok mer spennende med klær enn å se nakne folk. Det med å se folk nakne er ikke seksuelt for oss. Vi har ikke sex offentlig, sier hun.   SKREVNE OG USKREVNE REGLER

   • Familievennlig: Naturistmiljøer legger vekt på å være barne- og familievennlige, og vanligvis aksepteres ikke aktivitet som ikke kan forenes med barns tilstedeværelse.
   • Sex: Enhver seksuell aktivitet eller hentydning er ikke akseptert.
   • Hygiene: Når man er naken, så sitter og ligger man på håndklær eller lignende.
   • Kikking og eksponering: Kikking og eksponering er mindre akseptert enn på andre strender. Man bør derfor ikke velge posisjoner hvor det kan se ut som man ønsker å se eller å bli sett. Kikking på andres kropper, spesielt underliv, er ikke akseptert.
   • Berøring: Man har høyere terskel og er mer varsom på aksept før berøring (klemming, holde rundt) enn det man er på tekstilstrender. (Seksuell berøring er ikke akseptert.)
   • Diskresjon: Man forteller ikke hvem man møter på et naturiststed, med mindre de selv klart har gitt klart uttrykk for at det er greit.
   • Fotografering: Generelt sett er fotografering forbudt. Det gjelder også for oversiktsbilder og bilder med naturister i bakgrunnen. Skjerpede straffebestemmelser gjelder for fotografering av barn under 18 år (både i forgrunn og i bakgrunn). Mobiltelefoner og kameramobiler spesielt skal brukes minimalt og på en slik måte at de ikke skaper forstyrrelser og usikkerhet for andre. I noen sammenhenger kan man i begrenset grad fotografere voksne over 18 år hvis man har fått uttrykkelig tillatelse. I noen tilfeller har foreldre lov til å fotografere egne barn. Husk at de fleste naturister kun ønsker å være nakne og ikke å vise seg frem eller å bli fotografert. Det er ikke større aksept blant naturister flest å bli fotografert nakne enn det er hos befolkningen forøvrig.
   • Miljøansvar: Alle har et ansvar for miljøet ved minimum å rydde opp etter seg.
   • Sosialt ansvar: Naturistene er en egen subkultur og dermed ekstra motivert for å verne sitt sosiale miljø. Som en konsekvens av dette vil ofte foreldre ta et felles ansvar for at barna trives. Felles bruk av for eksempel leker er vanlig. Voksne og menn spesielt føler i større grad enn på andre strender et ansvar for for eksempel at kvinner og barn er trygge, og vil ha en lavere terskel enn ellers for å gripe inn mot uakseptabel/ubehagelig oppførsel.

   Kilde: Wikipedia.

   (Link originalartikkel: https://www.vi.no/reise/her-er-natur...egler/71184589)


   Naturisme i Norge - Eksterne lenker:
   - Norsk naturistforbund (scandinavianaturist.org)
   - Derfor ønsker noen å være kliss nakne på stranda (kk.no)
   - Badesommer med baken bar (Aftenposten.no)   Diskuter artikkelen!

   Fortell om dine nudistopplevelser. Har du noen favoritt nakenstrand her hjemme i Norge?
   1 Kommentar(er)
   1. Norwegianhubby sin avatar
    Norwegianhubby -
    Absolutt noe å anbefale hvis du er av typen som tør å kaste klærne i offentlighet Ingen dømmer utseende der og det er en fin møteplass hvis du går riktig frem
   Din Kommentar

   Klikk her å registrer deg

  • Nyeste aktivitet

   Erfarenstor
   7 Timer siden
   Erfarenstor har skrevet et svar til tråden Søker xl til dama i kveld i Jente/par søker...
   brgbd
   8 Timer siden
   brgbd har skrevet et svar til tråden Frivillig gangbang? i Generell Prat
  • Annonse

  • Topp 10 - Mest lest sist måned

   brgbd
   Trådstarter: brgbd

   Frivillig gangbang?

   Uten å ta stilling til lovmessigheten av Krogstads aktiviteter i Trondheim, vil jeg vel hevde at psykologen Nettavisen har snakket med, har vært lite

   pungen
   Trådstarter: pungen

   Ny Spiral

   Hei,
   Kona fikk ny spiral i går, og gynegologen sier at det bør gå en til to uker før ubeskyttet sex. Nå er hun veldig lysten på besøk igjen av

   bmpar
   Trådstarter: bmpar

   Cuckolderfaring som mangler noe...

   Får bare skrevet litt.. hmm

   Jeg har i flere år hatt gleden av å leve med kvinner som har funnet hotwife-rollen med full tenning. Vi har vært

   Soccermom6y9
   Trådstarter: Soccermom6y9

   Vise henne på live cam

   Er det noen som vet om en app som tillater å vise henne på CAM til mange seere samtidig? Vi har testet ut Periscope som var veldig bra. Om hun var naken

   Giiirlnorway
   Trådstarter: Giiirlnorway

   Fra Vestlandet

   Flere fra Vestlandet her?

   tjafs
   Trådstarter: tjafs

   Ønsker min samboer skal tenne på fremmed pikk

   Heisann

   Har tidligere "operert" i rollen som bull og hatt flere fine treff og erfaringer med dett. Men så dukket det plutselig

   blindfoldbull
   Trådstarter: blindfoldbull

   På søndagsbesøk

   Del 1.

   Vi hadde snakket mye sammen her inne, og delt behov, ønsker og forventninger. Åpenheten og ærligheten hadde ikke tatt vekk spenningen.

   Humiliator
   Trådstarter: Humiliator

   Vanilla surprise

   «Der» sier hun mens hun peker på sengekanten. Han setter seg ned og betrakter henne i det hun vrikker seg ertende mot ham mens blusen dras over hodet.

   pungen
   Trådstarter: pungen

   Gode råd

   Hei.
   Vil med dette bare si at vi kansje spesielt jeg har fått mange gode råd her inne.
   Det er mange her inne som sitter på mye erfaring

   JærenPar
   Trådstarter: JærenPar

   Spørsmål om kombinering av roller

   Hei,

   Vet ikke om det er noe godt svar på dette, men prøver likevel.

   Vi er i den situasjonen at vi begge ønsker å involvere

  • Annonse

  • Par/kvinne søker

   torosoha
   Trådstarter: torosoha

   Voksent par søker mann XXL / XL til lek og spening

   Hei
   vi ønsker kontakt med noen som ønsker kontakt der hun vil tas av fremmed.
   ønsker rask a\avklaring.

   ;-)

   lava1969
   Trådstarter: lava1969

   Haugesund neste helg

   Vi overnatter på hotell i Haugesund by neste helg. Om den rette melder seg, kan treff i en eller annen form være aktuelt. Sjekk profilen vår før du svarer

   xlmann
   Trådstarter: xlmann

   Søker xl til dama i kveld

   Mulig noe kort varsel men prøver. Søker mann med stort utstyr, da snakker vi om både lengde og tykkelse. Dere som måler fra rævhullet og ut og tror det

  • Mann søker

   Rache
   Trådstarter: Rache

   Førde/Florø/Sogndal

   Hei

   Reiser en del i området og ser etter nye spennende bekjentskaper. Lyst å finne på noe?

   VestfoldG93
   Trådstarter: VestfoldG93

   29 feb, hotellrom på Plaza.

   Hei!

   Har hotellrom på Plaza 29 feb, hadde vært moro med hyggelig selskap utover kvelden/natten.
   Jente som vil møtes, mellom 18 og

   MrOstfold
   Trådstarter: MrOstfold

   Trekant

   Moden, erfaren, empatisk mann søker par for trekant i morgen, lørdag